Saturday, April 28, 2012

AKB48 + Hatsune Miku + Japan Fest @ Hari Belia ._.

http://3.bp.blogspot.com/-4qcZY18O7Xs/Tx0Vd5ZYlaI/AAAAAAAALKE/-aU11Rz4Sms/s1600/givemefivecover.jpg



Chotto ! Majjisuka ?!?!


AAAAA omg seriously ? I hope this is real . Please tell me that this is real . If not , Im gonna explode ;( HOHO . AKB48 ! Please ! Please ! PLEASE COME ! i wanna watch my 2 Mi-channn :) but Maeda is not a member of AKB anymore . No Maeda . .  tsk tsk . .oh yeah ! air-corina ! I can watch air-corina too xD and ALL members lah ! HAHA :D

Actually , I know this from HSJ Malaysia Jumpers and read those info here : http://m17starrydreamer.blogspot.com/2012/04/hatsune-miku-akb48-1st-live-concert-in.html

And I even read the statement @ Youth Day 2012 FB page . so , I wish it's real ! jeball ! >.<

Friday, April 27, 2012

Hey ! Say ! Tension =.=''




*gyoza . . . gyoza . . . gyoza* Byong ! Minna kombanwa . 

Tadi kitorang pergi buat lawatan untuk folio sejarah . Pergi tengok kilang bahulu . wooot . HOHO
 Owner dia takde pun . so tak interview , just ambik gambar . lol . satu benda yang aku forever benci . ambik gambar . HAHA . apabila perkataan "PHOTOGENIC" tak wujud dalam dunia kita , kita forever benci gambar . HAHA . ok . aku benci bila muka macam hampeh -____-'' muahahhaha . 

Then , dekat lappy ni dah ada utube downloader .dah tiba masanya untuk lappy kecik ni penuh . woooot !
Penuh . . penuh dengan ? OMG mestilah dengan HEY SAY JUMP ! AKB48 ! JDRAMA ! apa lagi apa lagi , sila mention . hahaha . choto mate ! and of course tak tertinggal KPOP jugakk okee ;) 




AKB48 . variety show deme . comel . kelakar . suka suka . Mi-channn comel .__. Takahashi , suka tengok muka diaaaaa . Maeda macam Jiyeon sikit and dia lawa . Yuko , serious kelakar ! . Air-corina , tak tau nama dia , panggil Air-corina je pasal dalam Akepedia , part Air-corina sengal (Y) HAHAH . oh ye , ramai sangat . kalau nak kenal , tengok sendiri . HAHHA *evil laugh*


 Atas ni . Matsui . Matsui Jurina . Cube teka umur dia berapa ? k tayah jawab . Umur dia sama dengan aku -.- HAHA . Seriously muka matang and masa tengok show SKE48 Neoki Dokkiri Nemousu   , envy tengok kulit dia , badan dia *O* lawaaa . macam tak percaya sama umur -.- HAHA kfine , aku je yang tak matang lagi perangai macam budak budak . lolol .


Aku jumpa link awesome , tekan > sini <   . Dia jual album jpop . Sakit je anak mata memandang harga . HAHAH . Aku tengah berusaha tangga kejayaan ni ikat perut kumpul belanja , nak beli album HSJ :D woott~ kurus aku kerana album bulan May ni (Y) muahahahha //jumping to my dream~~~*joget*

Nanti aku ada exam . Doakan tau >///< tension la . kenapa . kenapa harus ada exam . tsk tsk . Nak semua A . nak dapat piala pusingan . nak kumpul sijil Top 10 . nak nama dekat papan kenyataan . nak kekal kan semua tu ! //Sa yume mimashou suteki na koto~~we can dream~~~*lompat*

Lagi apa aku nak bertekak dekat sini ea ? hmmm *fikir-fikir* kfine , aku dah blank . Jya . Oyasumi . 



Nakajima Yuto desu ! :p
Yuto ! Yuto ! Yuto ! Yuto ! Yuto !

Wednesday, April 11, 2012

Im back !



Salam . 
Im back . Kesian blog terabai hampir sebulan ._. Ntah kenapa malas nak update selalu . hoho
Oh ye , sebagai tanda sorry kepada blog yang terabai //bukan nya dia tau apa apa pun --'
aku dah ubah rupa kepada simple template macam dulu balik . Sedap mata aku pandang blog ni bila ubah rupa . Seriously aku cakap , aku dah tak beberapa suka pakai BS pasal leceh nak edit code . aku malas . lagi lagi bila kalau nak ubah rupa , kena buat balik dari A--------------Z . K , aku malas . lalala~ 


Then , dalam pada tu , bias aku semakin bertambah . Mwahahahah .
Bias JPOP semakin bertambah . Ni semua gara gara jdorama yang aku tgok . Ada 19+ drama yang aku kena habiskan . HAHA . Ehh , padahal tahun ni PMR . lol . AAAAAAAAA takpe , release tension sikit . Asyik 24/7 je belajar dekat sekolah . Dah la smpi petang tiap tiap hari. Baik jadi asrama je sekolah aku tu.HAHA

Ada exchange program . Aku memang nak sangat sangat . dah nekad nak isi borang tu . Tapi . . .  jeng jeng jeng . Parents aku tak kasi . TIDAK MEMBENARKAN . aku nak sangat . masa first time Cikgu Rashid cakap , seriously aku memang dalam hati dah cakap "aku nak!" . Tapi aku tak tau lah kenapa parents aku tak kasi . sedangkan ni peluang keemasan and satu chance and satu experience yang kau tak dapat dekat malaysia . pasal kau pergi luar negara . ntah la . aku malas nak fikir . aku tengah bad mood sebenarnya tapi aku malas nak tunjuk -.-''

K . salam . nite .

Hari ni ada gempa bumi di Acheh dan melibatkan semenanjung Malaysia sekali . Doakan para muslimin dan muslimat di sini selamat dari bencana dan malapetaka . InsyaAllah , doakan juga tidak berlakunya tsunami seperti tahun yang lalu . Aminn .