Monday, October 31, 2011

Budak kecikk ... =="

http://24.media.tumblr.com/tumblr_ldtici1rCz1qc2toto1_400.jpg

//aku suke tengok Mason comel , tapi benci bile die mengade-ngade dalam T-ara Hello Baby =="

hee~ act , tadi adik sedare aku baru balik . Comel . tapi ........ AHHHHH~~~rase nakk gigit  pun ade jugak =="hahaha , takdelah , main2 je . Mule mule die buat muka malu taik kuceng , pastu bile gurauguau deshu2 pistol , die bkn je makin datang dekat , die mula meng-investigate bilik aku ade mainan ke tidok //adoii , budak form2 nih da tade mainan lagi dah laa . Pastu aku bukak lah game kat lappy . Dia main game dekat y8 and apetah . Aku mula2 bukakkan utube , suruh die tgok Spongebob senyap2 dalam bilik , aku nak buat air :) //bagus kan anak dara ni ? ^^ tapi , dia nak main game . pastu aku pun bukaklah game jln2 pastu bom kan jalan yang tersekat . Pastu , aku ingat dah boleh buat air panas dengan aman , jeng3 , dia datang dapur , "akakk , orang kita mati kene bom tu " ahhhhh~ aku terpaksa berlari untuk replay balik game tuh . Pastu sambung hidang air and mknn . Then , "akakkk , orang tu mati lagi , kene bom " HAHAHA aku pun sabar dan bukak game dress up . 

// ni hasil dress up game yang dia main tuh . Pandai pulak die pilih baju lawa lawa  :)

Sambil game tu loading dengan lambat //banyak sangat game die nak bukak , aku bukak lah MV Dont Touch My Girl-Boyfriend pasal tu satusatu nye MV yang ade dlm lappy aku . Dia senyap je . Pastu bile part Youngmin , die telan air liur //HAHAH xD handsome sangat ke sampai hang gitu skali xD .

http://29.media.tumblr.com/tumblr_lsmrmrwzji1r4os7lo8_500.png

Then , die tak bagi bukak lagi , die tak suke rupenye //ciss~.~ . Bile dah main , main dan main , nenek dia ajak balik :) <-- senyuman keriangan terpancar kat muka aku dalam bilik . Andddd , dia nangis meraung2 tanak balik , nak main game ! die sampai menangkup2 kat depan rumah pasal tak nak balik . Kuat pulak tuh . Haha , aku rasa macam nak gigit je pipi die yang tak lah tembam pun pasal dia kurus . So , aku rasa , nasib baik aku takde adik . Kalau tak ... huahhhhh~~ Kakak die jadi monster paling ganas di duniaaaaa~~ xDD

p/s : semalam aku buat GIF ! fest time weyy ! fest time !!! :DD *excited*

 // first , GIF miura !! <33 Tak payah minum green tea , tgok smile die pun dah fresh xD
 // sec , GIF jiyeonn ! <33 ade dua version :) aku buat jd avatar dkt 6theory :)

Orite ^.- aku on balik hai khamis ! hari terkahir memperjuangkann diri di medan perang setelah mengulangkaji pelajaran selama 3 minggu lebih ! :D *hwaiting!*

Saturday, October 29, 2011

Segmen Blog : KAMI KPOPPERS :D


YEAH , I am kpoppers ! :D segmen ni Ravin yang buat :) Nak join , bacelah entry DIA dulu :) so , jom dengar cerita eden as kpoppers . gacha~

http://twistedstars.files.wordpress.com/2011/02/236314987.jpg?w=440&h=275

2009 . That time lah budak ni suka kpop . Seriously , suka kpop start bile tgok cerita kat atas tuh ! ehh ehh , apehal sume muke kyu je tuh ==" alamak , salah gambar ! HAHA //lawak lah sangat xD . Hee ^^ . Lee Min HO !! tulah jantan korea yang aku mule minat ! memang feeling habis aku tgok cerita Boys Over Flower (BOF) //HAHAHA kantoii.  Sebelum ni , memang my sis pernah bawak balik cerita2 korea contoh macam My Girl , Sassy Girl Chunhyang and dulu pun satu family belah mama gila cerita Winters Sonata //rasanye satu malaysia ==" . Tapi , tak pernah sangkut dengan mana2 hero pun :) Tapi masa 2009 , aku dah pandai berinternet dan ber-google2 , carik pasal lee min ho jee .


Sorry sorry sorry sorry~ HAAA , the first kpop song that I heard ! and yeah ! memang mase first time tengok , wahh , semad2 . My sis tunjuk jugak :) dia kata die suka Kyu :) and aku cakap aku tak suke sangat tgok muke ryeowook , pastu aku ajuk kan cara ryeowook nyanyi xD mian wookie ! die jugak lah jd my sec bias in SJ ! hehe :) sape first ? of course lah Heechul ! masa tengok video sorry sorry tak perasan pun yang mane satu //line die sikit sgt ==" . Tengok Epop punye pasal lah , aku suka gile gile gile dekat heechul ^^ sume bende nak same :D contoh mcm nie :
http://cdn2.mixrmedia.com/wp-uploads/ningin/blog/2011/06/heechul-mirror-princess.gif
cuma aku tak jumpe hitam , beli cermin merah :) merah warne fav chullie taw :D
http://cdn2.mixrmedia.com/wp-uploads/ningin/blog/2011/09/heechul-no-other-suju.jpg
baju macam ni ! :D cuma aku punye ade corak floral sket dkt yg skarf tuh ^^
and ade byk lagi //lupe -,-" .And dulu aku selalu sangat update pasal heechul dekat Heecat.com //ahh dah lame tak bukak! tulis entry nih baru teringat :D . Cuba bayangkan , mase 2009 , hampir semua show SJ dari tahun 2006 aku khatam habiskan. Memang tiap2 malam , duduk atas katil tengok variety show Suju :) best gila tahun tuh , palig best dalam hidup ! :D
siap dengar online stream Youngstreet lagi :)


And time tuh bukan suju je , SNSD jugakk :D Gee gee gee gee baby baby baby~ :D tengok Factory Girl , bestt giler diorangg ! //tengok FG mase awal thn 2010 kot , rasenye . Untungnyee , nak jadi fashion editor dkt ELLE girl tuh >< . SNSD , my first kpop girl group addict ^^ //siap lancar tarian diorang  xD . Snsd punye show pun best sangat :D budak ni suke Sooyoung , Tiffany , Yoona , Yuri , Taeyeon , Sica .. ah sumelah ! :D

http://www.songonlyrics.com/wp-content/uploads/2011/10/girls-generation-the-boys-album-cover.jpg
album The Boys best jugakk :D

After that , 2010 punye addict is BEAST ! "beutiful my girl~oh oh girl~ " kyaa , suka dengan si gikwang ! tengok Beast Idol Maid , memang golek-golek eden ! Bongsun kelakar xD Beast comel :3 HAHA time ni pun sangat best ! BEAST fever betul time tu ^^

http://2.bp.blogspot.com/-s1tGKd2_7fg/TbYtM1rSPyI/AAAAAAAAAEQ/0fTiG_nXUF4/s1600/beast_beautiful_by_beyondbeloveddreams-d34siuu.jpg


Then , 2011 , girl group feverrr ! Roly - Poly~ roly roly poly~ Step it up , step it up~ kyaa , aku sangat suka diorang sampai lancar dance full ! T-ara and Kara sangat lah rock , cute and awesome ! T-ara Hello Baby ! memang sengal gile Jiyeon & Soyeon ! best gile ! my fav in T-ara , Q-ri & Jiyeon & Hwayoung ! Sume lahh :D ahh , truly Diadems tahun ni :) Kara jugak ! truly Kamilia tahun ni ! //aku menunggu CD STEP yang tak sampai lagi nii . Tahun ni pun ade tengok show 2NE1 :) 2NE1 tv tuh best sangat ! :D

http://goodvibe.files.wordpress.com/2010/05/kara_tara.jpg?w=500&h=197


and 2011 jugak lah boygroup fever ! aku memang suke sangat B1A4 , Infinite and Teen Top  ! B1A4 , tak payah cerita lah , tekan THIS entry kalau nak tau pasal cane aku suke gongchan :) yang Infinite and teentop tu kan , mase fest time tgok MV Supa Luv , aku suke Niel . Siap download lagi. Aku suka jugak lah lagu tu . tapi aku tak addict dengan diorang sgt . Aku tgok muke diorang mcm typical korean , so aku tak layan sangat //mase tu aku memang tak perasan ade L.Joe handsome tuh (HAHA jangan marah bini2 L.joe , pujian tu) Infinite pulak aku ade je download MV Nothings Over . Selalu tengok , tapi aku tak penah nak kenal sorang pun . tgok ni , aku cerita dekat my bestfriend :)


tapi bila join Kpop Blogger baru aku kenal sorang demi sorang teen top and  Infinite :) esp Dhillah , thnx ! pasal hang eden tau mane L , mane sungyeol :) thnx dhillah ! //hug sikit ^^

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRzqMfk0EMIvml5iFRXBnVaB3XD2RdbaHfOjvepxQVAtFRhEzBxALgUp_JN6Ahttp://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSM_TBwilIrUFr4038Q68CaQX5lTKesqnYs2_B-2vUTKjodYC0hM6lECVgs

so , thats all :) panjang kan ? banyak gambar kan ? sorry ~ aku rasa puas hati bile tulis ni . Tapi ni bukan semua taw . ade cerita yang aku tak tulis pun , cerita pasal SJ n BEAST mase datang Malaysia . Dahh , aku malas nak taip lagi :) 

Byee , nak masak Shepherd's pie ! nak sikit ? *merong* :p

Friday, October 28, 2011

errr ... temu bual eksklusif

http://29.media.tumblr.com/tumblr_ltrkcmv74f1qhc2v5o1_500.gif
"hang dpt message eden tak?"said gunwoo .
HAHA . Tengok tuh , Gunwoo , leader group yang baru debut tu . MYNAME . //haha tergelak sat dgr name grup tuh ==" . lol . die dah released MV pagi tadi //kot  . [ Click here to watch ]

orite . Act , budak ni keluar dari Kpop Blogger . Heee ^^ //alaa , nanti eden masuk balikk ==" . Tapi , WHY ? ahh , jom dengar citer nih . Once upon a timee ...

Q : Awat leave group?
A : Entah .. hee~ //sengih macam kerang wangi
Q : Ada masalah kaa dengan members lain?
A : Ehh , hmm , tak de lah . Depa suma baik je dengan eden ^^
Q : Then ?
 A : Ade masalah sikit kot ^^
Q : Awat cakap macam MUTHU ?
A : pasal eden MUTHU . AHAHHHAH //gelak sepuas hati
Q : masalah apa ?
A : Hmmm , eden pun tak tau nak cakap pasal eden pun tak tau apa pasal . Puas hati ?
Q : hampehh =..="

HAHAHAHA :D act , aku pun tak tawu pasal ape leave kejap . Terasa kot . Ehh , tak lah , nak terase dengan sapa ? diorang sume baik je . pape je lahh =_____=" dah la aku marah gila dengan orang gila dalam 6theory tuh //puii . pabo punye orang . Nanti aku masuk lah balikk KB . Tapi tak taulah bile , lepas habis exam kot :) //kyaaaaaaa , tibe tibe rindu korang sume >,<

p/s : aku tengah sakit hati ni . Tak tahulah pasal ape . Tapi , memang aku tengah sakit hati . Maybe punca dari org yang balas kat forum tuh .

Thursday, October 27, 2011

Luckyy Girl !

http://s3.amazonaws.com/data.tumblr.com/tumblr_ltk5wlZtKC1qin1poo2_1280.jpg?AWSAccessKeyId=AKIAJ6IHWSU3BX3X7X3Q&Expires=1319787176&Signature=Ijt9CdBpvGTLPK0k89pzRNdZzDA%3D
//oitt , jangan tengok lama lama , nanti hang kebas eden punye miura karang , nak kene high kick namenye nih .

Wahhh , LUCKY gila girls yang jumpe dgn Eunhyuk and keluar makan dengan family hyukie tuu :D
eitt , dah baca dah entry die ? > sile tekan untuk mentelaah dengan lebih lanjut < haha .
thnx kakak bagi link kat forum ! Aku suke bile baca yang nie ,

I F*****G WENT ALONE WITH EUNHYUK TO EXCHANGE SOMEWHERE OUTSIDE
aku macam , WAHHHH , mesti akward + happy + gila + excited + bangga mase tuh kan :D
jalan ngan eunhyuk due2orang xD best nyee ! nak pegi Prague sekarang rasenye =___="
tapi eden lebih mengharapkan lagi kalau jalan dengan HEECHUL kekeke //kalau lah jumpe =..="

btw , eden dah tukar "about me" eden dekat 6theory tuhh :D suke suke :)

Qri atas sekaliii :D woot woooot~!
Ni setengah dari my fav members in girl groups :)
HAHA :D these are my bias , miura , gongchan , myungyeol <3
Bawah skali , i wrote that :)


and nak taw , bias eden yang ke-3 dalam hidup keluar MV baruu :D hensom+comel nyeee ! seunggiii-shhii ~ <3 chingu janha~chingu janha~ ^^ //ni antara comeback yang ditunggu tunggu oleh aku and at last , keluar jugak kaw Lee Seung Gi :D



oke . thats all for today . Budak ni tunggu MV MASSAGE - MYNAME sbenanye //bile nak keluar nie ??
nak tengok yang Gunwoo tuh , leader diorang . Btw , MYNAME ni group baru :) baru nak debut//ayat mcm muthu =..=" . malam tadi kat kpop blogger dah gile dah masing2 cop bias masing2 . HAHA dan eden pun dah ade madu siap ==" Eisya , Ravin .. ermm , lagi sape ek ? lupe lahh .. //jangan lah ramai ramai TT_TT Okey , minggu depan exam . Habis 3 hari tuh , habis lah semua perang perong tuhh . Huwaaa , best nyee ! Dah nak muntah nengok kertas ujian //puii .

//nak je aku buat muke camni kat paper sheet tuh . HAHAHA lol alot @ Miura's TROLL face !

Tuesday, October 25, 2011

Happy Deepavali (pesanan khas) ^^

http://happygrub.files.wordpress.com/2007/10/thosai.jpg 

Assalamualaikum , Anyeong , 
Hari ni Deepavali :) Mesti Ravin , Priyaleyycat , Rajendrav and Maniam suke kan ? ^^ //mereka hanye india celup taw . HAHA . Oke , ni special entry dengan pesanan khas :)

oke , jom start dgn delivery Ravin :)


Nah , kau nak thosai and maruku kan Ravin ? ye , aku memahami :)
Thnx for the MUTHU nickname :) aku agak suke . pasal nickname ni special , senang org nak ingat :p
HAHA :D weyy , aku tergolek dolek  golek bace komen kaw ni . kurang hasam betull ==" baling chapati kang -_-" HAHAHA . teringin nak buat jahat betul betul kat kaw :) best gile ! xD

Nana Johari - Nur Hidayah Zulkifli aku pun nampak datuk hang . weh kesian dia jalan terkedek2 , hang dok makan maruku kat bawah tangga tu

Next , to Priyaleyycat pulak :)


Tadaaaa . Nak ukir Chunji & Niel kan ? kalau tgok the real maruku , baru nampak :p
hahaha , bawah tu special ade capati ntok hang :) thnx for gambar pembancuh maruku tuh xD hehe
budak ini siap buat entry Deepavali jugak taw ! > clik here <

To Ranjendrav , the little ttal :)

hmm , LilyRajendrav nak maruku je kan ? haahh , tu haa . Ade name woohyun dekat keliling maruku tu , tapi kne tgok maruku real , baru nampak :p haha . Heyy , omma nak datang raya ni . jangan terkezutt berukks lah nampak omma dekat pintu pagar bagi salam sambil maruku di tangan :D

and lastly , Maniam :)

Maniam ni special kes sikit , pasal kau kene bawak thosaii untuk aku hari isnin nanti taw ! HAHA xD


Tadaa , tu je :) To my Indian classmates , Kalai and Utaya , Happy Deepavali . Kalai , jangan kaw adap buku Geo & ERT sambil makan , kalau takk , siap kau xD HAHA .

p/s : Entry nie . aku rase macam org gila pulak =__=" haha xDD

ada satu budak laparr =____="

http://29.media.tumblr.com/tumblr_ltmbft8jOX1qec2xio3_500.jpg
//tajuk sedih tapi gambar ni tak menunjukkan keLAPARan lansung =.="
fuuhh , aku lapar sekarang . aku nak keluar carik something kat dapur tapi malas lahh . 
raspberry stick dah habis  . aku mengidam lagi bende alah tu TT______________TT
pepero . hee~ mcm pororo //CronggChann , nickname gongchan , buaye dlm pororo tuu ~

http://img2.lln.crunchyroll.com/i/spire4/b4f51caca15adf06ba7b760f5293d1371224873574_full.jpg
oke . pastu rasa macam nak makan ni malam malam nie .
aku memang suke gila gila daging . haritu ayah masak steak . mashitdda ! >< tu yang rase nak lagi !

http://www.cringel.com/files/images/adia-2007-07-23-DSC-1731-juicy-pepper-beef-steak-with-vegetables-nepal-pokhara-cringel.com.jpg

bukan tu je yang aku rasa nak makan . ni pun sama jugak . huishh , lapar betul malam ni !

http://images.mylot.com/userImages/images/postphotos/2385052.jpg

nie punn -->

http://2.bp.blogspot.com/-C-Q_oyDLhBM/Tb2063RNPNI/AAAAAAAAANE/COey1dMEp0M/s1600/319.jpg
dah lama suruh mama buat lagi . tapi mama sebok , takde mase nak buat  . sumpah sedap , shepperds pie <3

yang nie , memang sedap sangat kalau makan sekarang :3

http://www.sheryna.com.my/a/userlogo/aizat1505_1_1298955351.jpg

spaghetti pun ape kurang nye ... :9

http://beerbeer.org/image/2008/review/food/spaghetti-bolognese.jpg

oke . memang hampir sume makana itali . ye , memang aku suke Italian food . Memang kene dgn taste bud aku . Haa , lapar takk tengok post nie ? //jangan  ngap PC korang lak xD oke la , sok depavali . Korang dah buat persiapan yang lengkap lagi berMUTHU tinggi ? xD

Ravin , Prinyankalleycat and Rajendrav , Happy Happy Depavali ~ :D

Monday, October 24, 2011

hmm ..gelek gelek :)

http://27.media.tumblr.com/tumblr_lbakofY8S71qdwucxo1_500.jpg 

// alah ! kawaii+kakoii nye kaw Miura >__<"

HAHA . tgok name entry tu . tak tahu nak tulis tajuk ape act .
Oke , act , I got JPOP fever now . JPOP . JPOPP ! JPOPPPP ! //aish , seriously ? wow ~
but fever in drama n movie jpop je la . i dun like the Jpop groups so much . AKB48 ? sucks! =_="

hmm , tadi , pegi S.Alam . Hantar my sis balik U . pegi tgok Nyang . Comel nye Nyang ! :3
oke , die replay cerita yg kawan die tangkap ikan tak dapat . hee ~ lama betul cerita tu :) nyomel je :)
pastu cerita pasal budak "menyokau" lah . HAHA bahasa classic sungguh ^^"

pastu balik tu singgah Tesco . Alaaa , ayah nak cepat sangat . Tak sempat masuk Speedy .
Agak nye , kalau masuk tadi , memang aku beli CD cerita jepun lah jawap nye ! :D
Esp cerita yang ade ..................................................................... MIURA HARUMA :p
tapi malangnyee .. *pufff* <--(berangan tu meletup) 


tadi beli nie , dah lame x makan TT^TT , rindu sangat -->


 aku maen ngan camera -->


tu jeee :) finnishhh~~ =____= hahaha . cerita tak menarik lansung =___="

Gelek Gelek Gelek dengan Sheeka , Choi Min Jung & eonni Darla Carolina :)

Saturday, October 22, 2011

Taggie Tag :)

http://29.media.tumblr.com/tumblr_kowb6sAIqH1qzebjto1_500.jpg
Mochizuki - kun :DD

Hye hye .  Budak ni cuti seminggu . cuti Depavali . x tahu depavali tu ape ? tanye Ravin :) HAHA
Pasal Ravin tag me in this game .  Oke , jom try . Sebelum tu , ade rules die taw .  jgn tak bace :) orite , ga cha~

  
De' Rules :
+You must post these rules
+Each person must post 11 things about themselves in their journal
+Answer the question the tagger set for you in their post. And create new eleven question for the people you tagged to answer.
+You have to choose 11 people to tag and link them on the post
+Go to their page and tell them you have tagged him/her
+No tag back !
+No stuff in the tagging section about "You Are Tagged If You Are Reading This" you legitimately (a.k.a really, trust, with all honestly) have to tag 11 people

xxxxxxxxxxxxxxxxx

11 things about me :

✿ My name is Nur Hidayah Bt Zulkifli .
✿ 11 September 97 //4teen .
✿ KPOP crazyy .
✿ Love Italian food & MEAT very muchh . Ahhhh , meattt
✿ Love TEA
✿ A shy person at first glance but once you know me , too crazy and a laughing gas .
✿ Cant live without internet TT^TT
✿ I love my family , school mates , Kpop Bloggers members ♥ they complete my life .
✿ Graphic designers , Fashion Designer ,  Diamon Minors , Chef . hmm . which one ?
✿ Currently addict with rookie boy group . esp B1A4 and Infinite :) Channie
✿ Love ART very much . Drawing on leisure time is my hobby .

The 11 questions from Nana Johari

If you are the facebook creator , what changes will you make?
- idk . maybe , change into the old one back ?

Who is the hottest male artist that you ever knew? You can attach his picture too :)

- Hottest ? hmm .  Miura Haruma . i dont know why , but he is my new bias lately . and I found that he is kinda hot xD



What is the most silly statement that you ever heard?
- Hidayah is getting slim =="

Mathematics or Science? Why?
-Science ! because it's interesting to know about this awesome world .

Do have a crush? Describes him/her
- Yeah . He lives in Korea and one of the members in B1A4 :p HAHAHA xD //poyo =="

The most amazing story that you ever read

http://www.desertflowerfoundation.org/shop/web/img/items/4g.jpg
- She is amazing . She was really really a tough woman . A nomad who archive success at the end inspiring me :)  

Harry Potter, Pirates of the Caribbean, The Chronicles of Narnia, Twilight? Choose one
- Oh my god , Harry Potter or The Chronicles of Narnia ?? ermmm , HARRY POTTER !!

A song that you would like to recommend

- Pop : Kara - STEP , B1A4 - Beautiful Target
   Ballad : JYJ - In Heaven , Joo - Bad guy

Your online best friends?
- All kpop blogger members made my day , everyday .

Do you like Kpop? Why?
- A lot ! because their songs are catchy , their dances are energetic , their MV is creative and they put a lot of effort to make a great music video , their variety shows are interesting , funny and crazy  and their fan service are good . haha

Do you know what is quote? If you do, give one quote that you knew
- Yeah , quote is word that inspire you and some quotes show the meaning of life. my fav one ,

Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind.


 Hoyeah ! and I must ask u guys rite ? here the questionn :)

If you were given chance 1 week to live before u die , what will you do ?
Minors or Astronaut ? why ?
Which level of Kpoppers are you ? or not a kpoppers ? give some reasons .
Which food do you prefer ? Italian , Korean , Japanese , Indian , Malay , Chinese or whatt ?
The most played song in your phone/mp3/ipod now ?
When was your first love ?
If I give you RM1 , what will you buy ?
What is the most funniest moments between you and your friends ?
What did you do if you stand infront of the mirror when you are alone ? dance , acting ?
If you can make a device/tools/gadgets , what are they ? what are the special function that you put in ?
What are the title of movie/drama that you love to rewatch ?

Haha , the 11 person that i wanna tag is .... jeng jeng jengg ~

Emoyar
Zatie Totoi
Dinoo Ana
Lily , my daughter xD
Dhillah
Shekaa Shake
Mirazman
Mazlisya Nadhirah
Lovely Carrot
Nia San
Fyra Fyra Tiffyra