Saturday, October 29, 2011

Segmen Blog : KAMI KPOPPERS :D


YEAH , I am kpoppers ! :D segmen ni Ravin yang buat :) Nak join , bacelah entry DIA dulu :) so , jom dengar cerita eden as kpoppers . gacha~

http://twistedstars.files.wordpress.com/2011/02/236314987.jpg?w=440&h=275

2009 . That time lah budak ni suka kpop . Seriously , suka kpop start bile tgok cerita kat atas tuh ! ehh ehh , apehal sume muke kyu je tuh ==" alamak , salah gambar ! HAHA //lawak lah sangat xD . Hee ^^ . Lee Min HO !! tulah jantan korea yang aku mule minat ! memang feeling habis aku tgok cerita Boys Over Flower (BOF) //HAHAHA kantoii.  Sebelum ni , memang my sis pernah bawak balik cerita2 korea contoh macam My Girl , Sassy Girl Chunhyang and dulu pun satu family belah mama gila cerita Winters Sonata //rasanye satu malaysia ==" . Tapi , tak pernah sangkut dengan mana2 hero pun :) Tapi masa 2009 , aku dah pandai berinternet dan ber-google2 , carik pasal lee min ho jee .


Sorry sorry sorry sorry~ HAAA , the first kpop song that I heard ! and yeah ! memang mase first time tengok , wahh , semad2 . My sis tunjuk jugak :) dia kata die suka Kyu :) and aku cakap aku tak suke sangat tgok muke ryeowook , pastu aku ajuk kan cara ryeowook nyanyi xD mian wookie ! die jugak lah jd my sec bias in SJ ! hehe :) sape first ? of course lah Heechul ! masa tengok video sorry sorry tak perasan pun yang mane satu //line die sikit sgt ==" . Tengok Epop punye pasal lah , aku suka gile gile gile dekat heechul ^^ sume bende nak same :D contoh mcm nie :
http://cdn2.mixrmedia.com/wp-uploads/ningin/blog/2011/06/heechul-mirror-princess.gif
cuma aku tak jumpe hitam , beli cermin merah :) merah warne fav chullie taw :D
http://cdn2.mixrmedia.com/wp-uploads/ningin/blog/2011/09/heechul-no-other-suju.jpg
baju macam ni ! :D cuma aku punye ade corak floral sket dkt yg skarf tuh ^^
and ade byk lagi //lupe -,-" .And dulu aku selalu sangat update pasal heechul dekat Heecat.com //ahh dah lame tak bukak! tulis entry nih baru teringat :D . Cuba bayangkan , mase 2009 , hampir semua show SJ dari tahun 2006 aku khatam habiskan. Memang tiap2 malam , duduk atas katil tengok variety show Suju :) best gila tahun tuh , palig best dalam hidup ! :D
siap dengar online stream Youngstreet lagi :)


And time tuh bukan suju je , SNSD jugakk :D Gee gee gee gee baby baby baby~ :D tengok Factory Girl , bestt giler diorangg ! //tengok FG mase awal thn 2010 kot , rasenye . Untungnyee , nak jadi fashion editor dkt ELLE girl tuh >< . SNSD , my first kpop girl group addict ^^ //siap lancar tarian diorang  xD . Snsd punye show pun best sangat :D budak ni suke Sooyoung , Tiffany , Yoona , Yuri , Taeyeon , Sica .. ah sumelah ! :D

http://www.songonlyrics.com/wp-content/uploads/2011/10/girls-generation-the-boys-album-cover.jpg
album The Boys best jugakk :D

After that , 2010 punye addict is BEAST ! "beutiful my girl~oh oh girl~ " kyaa , suka dengan si gikwang ! tengok Beast Idol Maid , memang golek-golek eden ! Bongsun kelakar xD Beast comel :3 HAHA time ni pun sangat best ! BEAST fever betul time tu ^^

http://2.bp.blogspot.com/-s1tGKd2_7fg/TbYtM1rSPyI/AAAAAAAAAEQ/0fTiG_nXUF4/s1600/beast_beautiful_by_beyondbeloveddreams-d34siuu.jpg


Then , 2011 , girl group feverrr ! Roly - Poly~ roly roly poly~ Step it up , step it up~ kyaa , aku sangat suka diorang sampai lancar dance full ! T-ara and Kara sangat lah rock , cute and awesome ! T-ara Hello Baby ! memang sengal gile Jiyeon & Soyeon ! best gile ! my fav in T-ara , Q-ri & Jiyeon & Hwayoung ! Sume lahh :D ahh , truly Diadems tahun ni :) Kara jugak ! truly Kamilia tahun ni ! //aku menunggu CD STEP yang tak sampai lagi nii . Tahun ni pun ade tengok show 2NE1 :) 2NE1 tv tuh best sangat ! :D

http://goodvibe.files.wordpress.com/2010/05/kara_tara.jpg?w=500&h=197


and 2011 jugak lah boygroup fever ! aku memang suke sangat B1A4 , Infinite and Teen Top  ! B1A4 , tak payah cerita lah , tekan THIS entry kalau nak tau pasal cane aku suke gongchan :) yang Infinite and teentop tu kan , mase fest time tgok MV Supa Luv , aku suke Niel . Siap download lagi. Aku suka jugak lah lagu tu . tapi aku tak addict dengan diorang sgt . Aku tgok muke diorang mcm typical korean , so aku tak layan sangat //mase tu aku memang tak perasan ade L.Joe handsome tuh (HAHA jangan marah bini2 L.joe , pujian tu) Infinite pulak aku ade je download MV Nothings Over . Selalu tengok , tapi aku tak penah nak kenal sorang pun . tgok ni , aku cerita dekat my bestfriend :)


tapi bila join Kpop Blogger baru aku kenal sorang demi sorang teen top and  Infinite :) esp Dhillah , thnx ! pasal hang eden tau mane L , mane sungyeol :) thnx dhillah ! //hug sikit ^^

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRzqMfk0EMIvml5iFRXBnVaB3XD2RdbaHfOjvepxQVAtFRhEzBxALgUp_JN6Ahttp://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSM_TBwilIrUFr4038Q68CaQX5lTKesqnYs2_B-2vUTKjodYC0hM6lECVgs

so , thats all :) panjang kan ? banyak gambar kan ? sorry ~ aku rasa puas hati bile tulis ni . Tapi ni bukan semua taw . ade cerita yang aku tak tulis pun , cerita pasal SJ n BEAST mase datang Malaysia . Dahh , aku malas nak taip lagi :) 

Byee , nak masak Shepherd's pie ! nak sikit ? *merong* :p

9 comments:

  1. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa suka gambar infinite dengan teentopppp ! OMG OMG . dua dua laki eden ada kat situuuu . OMG OMG //eksaited . OMGGGG T^T .
    truly kpopper lahhh muthu ni . thumbs up XD

    thanks join :DD

    ReplyDelete
  2. @nana

    HHAHA , ingat laki kau je ? laki aku pun due dekat situ xD

    Hee~ no biggie :)

    ReplyDelete
  3. weh,chullie tu first bias aku dlm suju ^^
    lepas tu hangeng,skrg ni tinggal siwon je -.-
    //HAHA
    gongchan pun bias eden dlm B1A4...:DD
    hehe...

    ReplyDelete
  4. SUJU_heechul
    B1A4_baro
    Teentop_chunji
    Infinite_hoya+L+sungjong
    <3 <3 <3 <3

    ReplyDelete
  5. kyahhhh , budak kecik !
    gongchan sheka punya !
    // haha xD

    ReplyDelete
  6. http://iheartbeast.blogspot.com/2011/10/segmen-blog-kami-kpoppers-d.html

    ReplyDelete
  7. @Lina Dennis/Nor Azlina

    Wahhh , banyak betul hang ni same dgn eden , Chullie , Niel , Gongchan ~ jgn kate lepas nih miura pulak xD

    ReplyDelete
  8. @ allysponti

    ohh i see , i see :)
    i see ... L , Chullie and Sungjong there ! >< <333 HAHA :D

    ReplyDelete
  9. @ SHEKAA AZLI

    Tidakkkkkk ! Shekaa ! hang pergilah setia dgn Jo Twins comel lagi handsome lagi menawan kalbu tuhh xD //tolak shekaa jauh2 xD

    ReplyDelete